Ți-ai făcut lista de cărti pentru perioada de carantină?

Emi

Știu că este o întrebare puțin stupidă poate, dar eu totuși am speranță. Știu că mulți preferă filmele și serialele în favoarea cărților, dar poate mai sunt persoane care îmbină aceste două hobby-uri atât de des întâlnite în această perioadă. Oricum vorbim de 2-3 persoane la 10000.

Pare un număr ireal nu? Trei persoane dintr-un eșantion de 10 mii pare mult touși. Dar eu tind să cred că numărul este mai mare. Aici se pot încadra și cei care își citesc literatura pentru examenul de bacalaureat, cei care au de terminat o licență sau o disertație, și poate undeva acolo într-un colț și cei care fac acest lucru din pasiune. Cu toate că mă îndoiesc că mai sunt mulți din acest spectru.

Ți-ai pregătit lsita de cărți pe care vrei să le citești în perioada de cantină?
Photo by Sincerely Media on Unsplash

Dar hai să trecem la treabă.

Eu personal nu am o listă bine pusă la punct. Știu că sunt multe cărți și materiale pe care vreau să le parcurg în această perioadă. Și asta pentru că îmi place să stau ore în șir cu o carte în față. Mai ales atunci când mă gândesc că e material pentru licență sau pentru examene.

Ca să am acea stare și acel „feeling” că vreau să mă apuc, urmez trei pași simpli. Și ca să puteți să vă familiarizați și voi mai bine cu acești pași îi voi explica pe fiecare în parte.

„Citit” în perioada de carantină
Photo by Kon Karampelas on Unsplash

Primul pas: Aleg serialul potrivit.

Cu câteva ore înainte de a mă pune în pat pentru a citi intru pe Netflix sau HBO Go și încep să caut titluri care să ma captiveze. După ce găsesc acel titlu care îmi face cu ochiul încep să caut trailer-ele pentru fiecare titlu în parte. Ca să îmi fac viața mai ușoară selectez undeva la 10 titluri. După vreo două ore de căutare intensivă mă apuc de pasul al doilea.

Pasul al doilea: Vizionez un episod.

Pasul ăsta e destul de ușor de realizat. Nici nu ar trebui să mai explic ce ar trebui să faceți. Vă așezați confortabil pe canapea sau în pat, depinde unde doriți să vizionați serialul ales, vă puneți ceva de ronțăit în față și savurați cele 20-30-40 sau câte minute o avea episodul respectiv.

Pasul al treilea: Continuați cu următoarele episoade.

Aici deja situația e clară. Mi-am intrat în chef, nu acela de a citi ceva, și încep să tolănesc ca o legumă în pat toată ziua, și uneori și noaptea în fața ecranului. Îmi mai amintesc câteodată sau îmi amintește altcineva că ar trebui să mânănc și altceva în afară de cipsuri și mă ridic pentru 5 minute pentru a-mi face un sandwich, cu care mă întorc la preaiubitul meu serial.

Eu zic că e o strategie destul de bună. Dacă nu faceți așa deja, vă recomand tehnica mea. Merge 24/7 fără probleme.

Și cel mai important, cea mai bună perioadă ca să începeți să lucrați la această strategie este perioada în care aveți cele mai multe lucruri de rezolvat. Vă scapă de stres și de griji instant.

Acum valea și faceți lista cu cele mai faine „cărți” de citit în perioada asta!

Cu plăcere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian