Scuze, sunt Influencer!

Emi

Apar tot mai mulți influeceri și celebrități în mediul online. M-am decis să mă includ în această categorie. Am 20 de like-uri, minim, la toate postările mele, mă cunosc 5 persoane, familia mea, nu am prieteni, doar colaboratori care nu îmi răspund la telefon. Deci sunt vedetă.

„Sărakilor”, voi care nu v-ați ajuns în viață, luați exemplu. Astăzi sunt la cafeneaua X și beau o cafea cu prietena mea. Haștag good life, haștag good vibes, haștag only good vibes.

Ăștia cu #onlygoodvibes cum reușiți. Sunteți pârliți, dar dați impresia că sunteți nu știu ce magnați. Vă rupeți în vacanțe în casă pe canapea în fața televizorului.

Photo: Jakob Owens on Unsplash

Cum e să stai în fața unui ecran sau al unui poster sau al unui ecran și să pretinzi că ești prin Maldive. Bănuiesc că e o senzație ca în filme. Mă refer la filmele horror, pentru că dacă află mă-ta ce faci tu te rupe în bătaie mai ceva ca Arnold în „Terminator”.

Dar hai să discutăm mai pe larg tema asta. Și poate înveți și tu ceva din asta, pentru că dacă ai citit până aici sigur te interesează cum să fi un influencer de calitate, sau vrei să vezi cum procedează un influencer care știe cum stă toată treaba.

Să începem cu termenul de „influencer”.

Ce înseamnă pentru tine un „influencer”? E o persoană care are mulți followeri pe Instagram, multe aprecieri și comentarii la postări, colaborează cu alte „vedete”, face tot felul de lucruri interesante, se plimbă prin toată lumea și cheltuie o căruță de bani, pentru că are de unde.

Cred că am acoperit toate părțile ideale unui influencer. Acum hai să îți spun ce cred eu despre persoanele care se consideră ca fiind din această categorie. Da, e nevoie ca mulți oameni să îi aprecieze munca. Da, e nevoie ca multe persoane să îi ofere un feedback. Da, e nevoie să fie într-un fel sau altul o vedetă. Dar nu trebuie să fie o persoană care să arate că părinții îl susțin financiar și la vârsta de 35 de ani, sau că partenerul de viață are prea mulți bani și vrea ca altcineva să îi cheltuie pentru el/ea, și nici nu e necesar să facă tot felul de chalange-uri pentru că așa iau cerut „fanii” sau pentru că vrea să lanseze un nou trend.

Marele influencer ar trebui să fie bine informat despre subiectul despre care vorbește în vlog sau scrie într-un blog în primul rând. Multe persoane care încep să lucreze full-time ca și content creatori pe platforma „YouTube” nu stăpânesc prea bine subiectele pe care încearcă ei să le dezbată. Dacă tot te dai mare influencer pe social-media spune-mi care e aria cercului. Nu ești cu nimic m-ai presus de Dăncilă. Nu ai cunoștințe din astro-fizică sau deontologie etnografică dacă tu ești fotograf culinar. Poate nici nu ai auzit de domeniile astea.

Dacă ești bun pe un anumit subiect ține-te de el. Ai în vedere faptul că ești prost și nu deții informații despre toate domeniile din lume. Și sigur nu știi nimic din fizica cuantică. Sincer nici eu. Eu știu să iau oamenii la rost. Și mă axez pe asta. Ba chiar mă perfecționez pe zi ce trece în acest domeniu.

Și important e să îți și placă ceea ce faci. Poți să ai tu cea mai dinamică meserie și să dai greș. Tu poate ești o persoană care se descurcă mai bine cu lucrul la birou sau cu domeniile unde treaba este mai migăloasă poate.

Dar cine sunt eu să te judec? Un alt „influencer” care îți bagă bazaconii în cap și încearcă să te ducă de nas cu toate prostiile posibile. Un frustrat cu aere de om care știe prea multe. Totuși devin prea cu bun simț și nu prea îmi stă în fire acest lucru.

Dar să mai și terminăm pentru că te cam plictisești. Fugi să nu pierzi noul episod pe care marele tău idol l-a postat. Fugi cât încă e cald.

Cu plăcere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian