Hai să ne mințim pe față!

Emi

Ți se pare intrigant acest titlu? Așa și trebuie. Nu o să stau să îți ecplic ce este minciuna, știi deja. Așa cum știi și că te ascunzi după degete atunci când ceva nu merge. Da da. Ești un laș. Nu te interesează că ai probleme acasă, la școală, la job, peste tot. Trevi cu vederea. Și pentru ce? Doar pentru că altcineva are o funcție mai mare?

Funcția nu îți aduce imunitate. Odată cu funcția vin și responsabilitățile. Toată lumea te privește ca pe un zeu al industriei în care activezi. Tu ai puterea să iei decizii. Restul sunt doar o joacă de copii. Tu ai trecut deja prin astea. Știi cum e să fi nebăgat în seamă, trimis dintr-o ușă în alta. Te-a deranjat, dar nu ai spus nimic. De ce? Pentru că mereu exista cineva care are o funcție, una mai mare decât a ta.

Dar atunci când ajungi ca tu să ai controlul și să ai puterea de a lua decizii ce faci? Faci la fel. Faci exact ca cei care au fost înaintea ta. O faci de plăcere. A început să îți placă această latură a puterii.

Ne mințim pe față
Photo by Amy Hirschi on Unsplash

Vorbim de o schimbare, dar unde e?

Susținem că trăim într-o lume perversă, care face doar ce vrea. Ne cufundăm din ce în ce mai mult în tehnologie și în gadget-urile pe care le utilizăm zilnic și uităm de ceilalți. Hai să îți pun în față exact ceea ce faci tu.

Ieși cu prietenii în oraș pentru o pauză de bere și ca să mai povestiți. Primele cinci minute sunt perfecte. Dezbateți 5000 de subiecte, ciocniți de 10 ori, vă bucurați de timpul petrecut împreună. După cele cinci minute câți sunt cu nasul în telefoane? Majoritatea! Toți au business-uri de rezolvat.

Așa faci și când ai funcția. Primele cinci minute vrei să faci impresie bună. Vorbești cu oamenii, te interesezi dacă au tot ce le trebuie, încerci să rezolvi probleme care există. După aceste cinci minute atitudinea ta de șef iese la iveală. Și nu scoți partea bună în față. Nu mai ești colegul lor. Ești ca un tiran pentru echipa cu care lucrezi. Ceri imposibilul. Le dai foarte multe sarcini pentru un termen foarte scurt.

Doar pentru că poți!

Dar nu te învinovățesc. Toată lumea a procedat la fel înainte. Tu de ce să fi mai prejos? Vrei să fi luat de prost? Nu vrei asta. Vrei ca ceilalți să simtă frică atunci când aud numele tău. Vrei să se teamă când zăresc umbra ta.

Nu te stresa. Nimeni nu te condamnă, tu o faci singur. Prin atitudinea ta vei schimba multe, multe locuri de muncă. Sau poate nu vei mai ajunge la următorul. Depinde de tine. Eu te las pentru că trebuie să mă întorc la sclavii mei. Au nevoie de un stimulent.

Cu plăcere!

One thought on “Hai să ne mințim pe față!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian