Și tu poți fi un om de succes!

Emi

Citatele motivaționale iau cu asalt social-media în ultima perioadă. Toată lumea dorește să aibă o carieră de succes. O viață decentă, dar plini de bani. Și toată lumea care vrea să dovedească acest lucru ce face mai exact pentru aceasta? Bineînțeles, pune poze și oto felul de citate motivaționale. Nu spun că este un lucru greșit, dar pentru o carieră de succes și pentru a ajunge la un potențial financiar ridicat este nevoie și de multă muncă.

Muncă pe care mulți preferă să o lase pe seama altora. Da da. Și tu ești unul dintre ei. Nu da din umeri. Nu există om pe această planetă care să nu fi pus măcar odată o poză, un citat sau un story care să cuprindă o motivație arzătoare spre succes.

Dar aici intervine o întrebare: Ce este succesul?

Pentru mulți succesul reprezintă acea stare financiară care să îți aducă un prestigiu în societate. Toată lumea trebuie să știe cine ești tu. Este necesar chiar, sau cum mai spun eu, „E musai!” Multe persoane privesc succesul ca și o ascensiune pe scara socială. Vrem un prestigiu, un nume. Vrem să fim cineva. Dar tu stai ca un ultim obosit pe canapea și îți savurezi cina, ceva parizer cu muștar și poate ceva margarină pe care ți le-ai luat acum vreo două luni.

Dar tu ți le-ai luat de poftă. Pentru tu ai pofte de-astea boss. Nu e că ești ultimul pârlit. Tu nu ai bani să îți plătești propriile facturi și îmi spui mie că tu ești un om cu o prestanță. Cu o valoare financiară absolută și că nu îți faci probleme dacă ar veni o criză în următorii 100 de ani. Tu te descurci cu ce ai agonisit până acum. Corect. Tot praful neșters l-ai agonist.

Locuința ta arată ca ultima cocină de când nu ai mai făcut curat. Rectific. Tu nu ai făcut curat în casa aia, dacă o poți numi casă pentru că nici porci nu ar sta printre mormanele alea de mizerii, de când ai luat-o. Ai crezut că odată ce îți iei o casă sau un umil apartament curățenia se menține pentru eternitate. Doar săracii care stau în chirie trebuie să își facă singuri curățenie, pentru că ei nu au banii tăi.

Hai să ne concentrăm mai bine pe marile personalități ale lumii!

Nu contează că ție îți bate vântul nu doar prin buzunare, dar și prin stomac. Nu ai mai luat o masă ca un om normal de când te-a gonit mă-ta de acasă, pentru că ești o lepră în societate. Tu știi doar să cheltui. Singura chestie pe care ai reținut-o din toate citatele tale inspiraționale a fost numele contului de instagram de unde le preiei. Sau poate nici pe ăla. Că tu nu te complici cu prea multe informații care nu te privesc. Dacă nu e scris un articol despre tine în care să se prezinte prestigiul și geniul tău acela este deja un articol fără valoare.

Dar totuși există o speranță și pentru tine. Eu nu zic nu. Am auzit de ceva angajări la McDonald’s chiar și la tine în oraș. Spun asta pentru că știm că tu stai în cel mai important oraș din România, doar că oamenii nu recunosc asta. E în cea mai bună zonă. Nu există trafic. Nu există claxoanele care sună toată noapte. Nu există mașini. Singurele mașini care rulează pe drumurile neasfaltate de la tine din oraș sunt căruțele bătrâneilor care încă încearcă să pună ceva pe masă. Și totuși tu ești o figură importantă în societate.

Orice om admiră acest geniu care a reușit să iasă de sub carapacea unui om timid și fără viitor și a ajuns pe culmile faimei și ale resurselor la care mulți doar visează. Dar această lume există în basme.

Photo by Jens Johnsson on Unsplash

Potențialul tău este unul foarte mare totuși!

Dar stai! Nu am amintit care este cariera ta. Totuși trebuie să gândim cum să prezentăm această ocupație atât de importantă pentru omenire. Să începem așa. Ca și o scurtă prezentare. Persoana care activează în acest domeniu trebuie să fie calmă, bine-dispusă oricând, respectuoasă, foarte sociabilă. Calităţi pe care tu nu le ai. Dar nici nu le vei avea. Şi totuşi tu încearcă. Încercarea moarte n-are.

Mai ales în cazul tău. Ții minte ideea aia a ta de bussines? Aia care avea potențial? Și, bineînțeles, tu nu ai facut-o? Ei bine, aia chiar era un de succes. Dar diferența dintre tine și un om de mare succes e perseverență, și muncă. Chestii care la tine lipsesc. Dar nu pentru că nu ai fi tu făcut pentru asta sau ceva. Ci simplul fapt că ești un leneș te face candidatul cel mai puțin calificat pentru acest post.

Pentru cei ca tine încă nu a apărut „acel” domeniu. Dar nu îți face griji. Nici nu va apărea. Oricum nu o să faci nimic cu viața aceea patetică a ta. Mergi înapoi în dormitor și pune-te la un film. Să nu cumva să îți stricăm cheful. Totuși e Crăciunul. Oricum ești liber. Îți permiți să te relaxezi și tu. Măcar acum.

Cu plăcere!

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

One thought on “Și tu poți fi un om de succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian