Spiritul sărbătorilor!

Emi

Suntem încă la început de decembrie, dar toată lumea a intrat deja în această stare frumoasă a sărbătorilor și a cadourilor. Devenim materialiști de pe o zi pe alta, mai ales în această perioadă. Dacă ești de gen feminin, nu te stresa. Are prostul grijă să primești cât mai multe cadouri, să te scoată cât mai des în oraș, să te surprindă cu tot felul de gesturi, mici atenții, răsfăț din plin.

Însă dacă tu, cititorul acestui material, ești o fire mai bărbătească, sau pe scurt, prostul casei, să știi că ea așteaptă ca tu de la începutul anului să ai bani puși deoparte ca să o răsfeți pe stimabila.

Și totuși, de ce nu?

Doar te-ai obișnuit ca banii ei să fie banii ei, iar banii tăi… ei bine, să fie tot banii ei. Dar totuși gândește pozitiv, e spiritul sărbătorilor de iarnă. Nu poți să nu te bucuri de acest timp, mai ales când te scoate seara la ora 9 din casă doar ca să mergeți în târg, dar afară nu este frig, este cancer în toată regula.

Dar noi suntem rezistenți. Suntem făcuți ca să le îndeplinim femeilor toate poftele și capriciile. Sau tu gândeai diferit? Țin eu să te conving că nu e așa cum ai crezut. Trebuie să îi acorzi atenție, iubire, bani. Mai simplu, tot ce ai.

Unii spun că dacă nu ai prietenă, implicit nu ai stres pe cap. Ba ai! Și știi de ce? Simplu. Ieși cu tipa aia de care îți place peste tot doar ca să o impresionezi. O duci la film, o duci la teatru, la târgul de Crăciun, în speranța că va ceda ispitei și se va arunca în brațele tale. Ei, nu e chiar așa. Ea iese cu tine, și cu alți 7 doar pentru că a dat de un prost care ține morțiș să cheltuie bani fără să se uite.

Sau dacă nu vrei să fie ceva serios între tine și distinsa domnișoară o ademenești cu tot felul de farmece și de plimbări prin oraș doar pentru a o putea băga în patul tău. poți să-l numești preludiu modern. Zic că e modern pentru că trebuie să plătești taxe și impozite pentru acest serviciu. O seară romantică în oraș, poate ceva flori, cu toate că sunt cele mai ieftine pe care le-ai găsit, poate și o mică atenție.

Deci, de ce te mai bucuri de „magia sărbătorilor”? Într-adevăr, magie este, pentru că te dispui de toate unitățile monetare pe care le deții. Bucură-te de acest timp ca să râmăi în casă. Netflix, o bere și singururătatea rta dintotdeauna sunt cel mai bun remediu pentru vremea de afară.

Mai ales pentru că tu nu vrei să fi lovit de acest spirit al sărbătorilor de iarnă. Eu te înțeleg. Ești un pârlit și nimic mai mult. Dorința ta de a avea pe cineva alături de sărbători nu este pentru că chiar dorești să petreci timp cu cineva, timp prețios. Tu ai doar nevoie de cineva în casă în aceste zile pentru a nu părea ultimul distrus, ceea ce am stabilit mai sus că ești deja.

Dar hai să o dăm la pace cumva, ce zici? Eu te las în mizeria în care tu ești deja și tu nu mai postezi tot felul de citate și povești de basm în care nici tu nu mai crezi. Mai ales pe cele cu: „I-am cerut moșului o prietenă de sărbători!” Nici tu nu mai crezi astea,și cu atât mai mult, nici măcar un copil de 3-4 ani nu te mai crede. Dacă vrei o fată de Crăciun, îți recomand să mergi la Moșu, de la vreun bordel. Sigur de rezolvă.

Dar hai să nu o mai lungim, pentru că tu ești ocupat. Te așteaptă iubita cu acel cadou. Sau să o scoți în oraș. Sau singurătatea de acasă.

Cu plăcere!

One thought on “Spiritul sărbătorilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian