Muzica clasică!

Emi

Știm cu toții că muzica este arta prin care sufletul vorbește. Consumăm zilnic sute de mii de ore de muzică, clasică, retro, manele, pop, rock. Nu contează genul de muzică pe care îl preferăm, ideea e să fie cât mai multă. Ascultăm muzică în mașină, în autobuz, la muncă, acasă, la cafea, în club, peste tot. Oriunde mergi ai muzică.

Nu contează nici streamer-ul pe care îl folosești. Că e Youtube, Spotify, Apple Music, Google Play Music, Deezer, MixCloud, SoundCloud, și pot enumera încă câteva sute. Dar nu asta e ideea. Vreau să atrag atenția aici a marilor consumatori de muzică clasică.

Photo by Malte Wingen on Unsplash

Îi știți? Ăia care merg în cluburi și se rup pe operele lui Beethoven, Vivaldi sau Florin Salam? Îi știi, nu te mai ascunde. Poate ești chiar unul dintre ei. Oricum, nu te condamn. Cum să nu-l admiri pe marele muzician Nicolae Guță. Nu putem să-i uităm și pe Sorinel de la Plopeni, sau Adrian Copilu Minune, sau Frații de Aur. Aceste nume sunt foarte importante pentru omenire și nu trebuie neglijate.

Totuși, aș vrea să văd pe cineva care ajunge într-un club sau la un bairam și îi cere DJ-ului că vrea Simfonia a 7-a, sau Anotimpurile. Astea-s pentru șoarecii de bibliotecă, pentru studenții de la academia de muzică sau pentru old man. Noi avem clasicii noștri. Șușanu, Mr Juve, Vali Vijelie.

Și oricum, cum să mergi la un party fără să se bage o manea? Te saturi de clasicele melodii populare, de muzica comercială, dar de manele niciodată. Dacă ești și tu cu mine bagă acum o manea ca să o audă toți. Că ești acasă, la muncă, în trafic, bagă mare că nu se știe niciodată. Fratele tău e acolo. Dă-i un stimulent. Bagă-i una din suflețelu tău, să știe că e de la tata lui.

Cu plăcere!

Photo by israel palacio on Unsplash

2 thoughts on “Muzica clasică!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian