Stima de sine!

Emi

Bănuiesc că măcar o persoană care citește aceste rânduri are o stimă de sine foarte ridicată. Și totuși. De ce nu ar fi așa? Toată lumea este specialistă în tot felul de domenii. Tu de ce nu ai fi?

Doar e munca ta în spate. Sunt anii de școală, ani în care ce ai făcut? Ai tras tare să ai note de 5 și ai învățat toate pub-urile și cluburile din oraș. Și să nu uit. Ai învățat cele mai bune de tehnici de supraviețuire în viață. Cum sa chiulești de la școală și de la muncă și cum să nu fi original.

Păcat că azi nu te ajută la nimic.

Dar totuși. Tu ești specialist, în stat acasă, șomer fiind. Sau stai. Tu nu ești șomer, tu ești freelancer. Te întreții singur, din banii pe care ți trimit ai tăi plecați la muncă în străinătate pentru ca puiuțul lor să nu cumva să ducă o viață grea, așa cum au făcut-o ei. Dar să nu uităm că tu ești cel mai bun din domeniul tău, dacă citim lista invers.

De ce încerci să îți faci iluzii pe care nici măcar tu nu le crezi? De ce te minți singur când tu știi că tot ceea ce scoți pe gură este defapt un motiv de a te ascunde de adevăr? Am un sfat pentru tine. Rămâi așa. Oricum văd că intoleranța ta la muncă este destul de mare. Doar nu am risca bunăstarea cuiva care poate să își facă o imagine superbă despre el doar prin cuvinte pentru ca el să devină altcineva. Nu ne stă în fire.

Vrei să ai parte de cele mai tari experiențe? Trebuie doar să deschizi gura și să începi să povestești tot felul de întâmplări care nu vor avea loc niciodată. Și ca să îți încoronezi toată mascarada folosește poze. Toată lumea știe să editeze poze. „Fotoșopează” o imagine în care ești în vârful piramidelor din Egipt, sau pe muntele Everest. Cine te oprește? Plus că tu ești un profesionist, nu o să-și dea nimeni seama că ești un fake.

Lumea te admiră pentru asta. Ai cele mai tari povești la bere, după ce toată lumea e sub mese. Dar oricum, stima ta de sine e la nivelul la care nu ar trebui sa fie.

Ai iluzia că fără tine nimic nu merge. Într-un fel ai dreptate. Nimic nu merge prost în absența ta. Oamenii sunt buni cu tine doar pentru că se gândesc că ești un om fără viitor și îți intră în joc doar pentru a-ți vedea satisfacția cu care povestești baliverne.

Dar hai să lăsăm răutățile pentru că oricum nu se întoarce totul la 180 de grade acum. Tu continuă să ai o părere extraordinară despre tine și trăiește în continuare cu satisfacția că oamenii te apreciază, oricum vei râmăne doar cu ideea.

Cu plăcere!

One thought on “Stima de sine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian