Marii culți de astăzi

Emi

Toată lumea știe mai multe limbi de circulație internațională. Engleză, Franceză, Arabă, și multe altele. Vede zilnic o tonă de fotografii pe social media cu tot felul de descrieri care mai de care și cu citate care să te de-a pe spate. Atenție! Citatul pe care îl folosești pentru descrierea unei fotografii sau a unei stări trebuie să fie neapărat într-o altă limbă.

Eu personal văd mulți oameni culți de care nici măcar nu știam că există. Această tentativă de a părea inteligent se poate revedea foarte ușor dacă intri pe Facebook sau Instagram. Unele citate m-ai că le-aș folosi și eu, dar cine este autorul? Găsesc în stele acest răspuns?

Dacă tot vrei să pari cult măcar respectă drepturile de autor pentru ceva ce nu deții. Oricum nu pari mai deștept dacă folosești citate pompoase. Lumea te știe. Tu crezi că pari mai smart, mai fancy dacă folosești o descriere foarte inteligentă dar cu un selfie din baie. Și chiar așa e! Pari foarte smart. Dar nu ești.

Cei mai deranjanți sunt cei care cred că înțeleg ceva într-o altă limbă. Dacă ai fost în Spania la căpșuni sau o dată la rude în Italia crede-mă că nu știi araba veche și nici ebraica. Măcar folosește un serviciu de translate, că poate o să te dai cu capul de pereți după ce îți dai seama că tu ai înjurat o nație întreagă.

Dar eu sunt drăguț și nu te condamn, te condamni tu singur. Dacă vrei să transmiți ceva printr-un status de pe Facebook scrie-l și tu într-o limbă pe care o înțelegi. Nu e așa greu nu? Sau îți e rușine că înțelege mătușa aia de care nu îți place ce vrei tu să spui? Sau mai grav, mama?

Oricum faci ce vrei! Dar măcar citește și tu descrierea aia o dată înainte de a o „șeruii” către ceilalți.

Cu plăcere!

One thought on “Marii culți de astăzi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian