Notă sau părere?

Emi

Tu ce alegi? Haide. Știu că mereu când vezi o postare de genul asta pe Facebook sau pe Insta lași acolo un comment. Suntem dependenți să știm ce cred alții despre noi. Vrem să avem o imagine cât mai bună în societate. Să fim trendsetteri, influenceri, ăia care sunt în topuri. Vrem păreri și note chiar și de la persoane pe care nu le cunoaștem sau de la persoane cu care nici măcar nu vorbim.

Dar de ce? De ce trebuie să știm ce cred alții despre mine? Crezi că dacă o să lași un comentariu de genul ăsta o să-ți spună cineva părerea sinceră despre tine? Că ești insistent, urât, enervant sau că nu te suportă nimeni? Nu, pentru că oamenii nu își asumă o asemenea responsabilitate.

Photo by Mario Purisic on Unsplash

Toți îți vor spune că ești o persoană genială, că faci perfect ceea ce faci, că ești drăguț, de treabă și tot așa. Oricum știi mai bine chestiile astea, dar nu te aștepți niciodată la asta. Știi prea bine că nu va face nimeni așa ceva.

Nu o să fie cineva care să îți scrie chiar cea mai bună părere despre tine, decât dacă chiar o să vrea să îți facă ziua mai proastă decât e deja. Chiar dacă cineva îți spune că ești drăguț sau chestii de-astea simandicoase tu oricum știi că ești un ratat fără viață socială, fără viitor, fără principii de viață.

Dar tu totuși ești văzut bine în societate să știi. Cel mai bine ești văzut atunci când oamenii se lipsesc de tine și se descurcă fără tine. Te întrebi de ce nu ieși cu „prietenii” în oraș la băut sau în club? Asta denotă părerea aia sinceră. Aia care te reprezintă.

Think about it.

Photo by Jacek Dylag on Unsplash

One thought on “Notă sau părere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EnglishFrenchGermanRomanian